Een Minimalistisch Meesterwerk in Spanje

Een Harmonie van Eenvoud en Functionaliteit

TD HOUSE
designed by gr-os, in collaboration with Skye Maunsell and Jordi Veciana.
PHOTOGRAPHER SALVA LÓPEZ

Welkom bij onze blog! Vandaag nemen we je mee naar een prachtig minimalistisch huis in Spanje dat op indrukwekkende wijze voldoet aan de veranderende behoeften van zijn bewoners. Dit huis is een toonbeeld van doordacht ontwerp en slimme materialenselectie, waarbij zowel traditionele als moderne elementen harmonieus samenkomen.

De Ontwerpelementen

Het ontwerp van dit huis is gericht op het vervagen van de grenzen tussen binnen- en buitenruimtes. De gepolijste betonnen vloeren lopen naadloos door van binnen naar buiten, terwijl ingebouwde betonnen meubels een functionele en stijlvolle touch toevoegen. De gevel, afgewerkt met kalkmortel, eert de mediterrane architecturale tradities met diepgelegen ramen die zowel zonnestraling minimaliseren als opslag- en nutruimte maximaliseren.

Duurzaamheid en Energie-efficiëntie

Het huis is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Het beschikt over zonnepanelen, mechanische ventilatie en een geavanceerd verwarmingssysteem, waardoor een balans wordt bereikt tussen traditionele bouwmethoden en moderne energie-efficiëntienormen. Deze duurzame functies zorgen ervoor dat het huis klaar is voor de toekomst en een minimale ecologische voetafdruk heeft.

De Keuken: Een RVS Meesterwerk van Alpes Inox

Het kloppende hart van dit huis is de keuken, uitgevoerd in hoogwaardig roestvrij staal van Alpes Inox. Deze keuken combineert esthetiek met functionaliteit en duurzaamheid. Het strakke ontwerp en de naadloze afwerking passen perfect bij het minimalistische karakter van het huis, terwijl de moderne apparatuur en slimme opbergoplossingen het dagelijks leven vergemakkelijken.

Interieurinrichting en Kleurenpalet

Het interieurontwerp is geïnspireerd op de kleuren van de Middellandse Zee, met een palet dat de omliggende landschap, de aarde en de inheemse flora van de tuin weerspiegelt. De indeling is zo ontworpen dat het uitzicht op de tuin en de zee wordt geoptimaliseerd, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen- en buitenleven. Meubels en armaturen zijn gekozen vanwege hun functionaliteit en esthetische aantrekkingskracht, met materialen zoals hout, keramiek, textiel en staal, waardoor toekomstige aanpassingen door de bewoners worden aangemoedigd.

De Tuin: Een Verlengstuk van het Huis

De tuin is een natuurlijke uitbreiding van de ontwerpfilosofie van het huis. Omgeven door een lage muur en beplant met inheemse mediterrane vegetatie die geschikt is voor het droge klimaat van de regio, biedt de tuin een serene en functionele buitenruimte. Een zwembad, geïntegreerd in het ontwerp van de tuin, verbindt de binnen- en buitenruimtes via een reeks betonnen platforms.

Conclusie

Dit minimalistische huis in Spanje is een meesterwerk van modern design dat traditionele mediterrane elementen integreert met hedendaagse duurzaamheid en functionaliteit. De roestvrijstalen keuken van Alpes Inox is het stralende middelpunt van het huis, dat perfect past bij de algehele esthetiek en het gebruiksgemak van de ruimte.

We hopen dat dit huis je inspireert en je ideeën geeft over hoe eenvoud en elegantie samen kunnen komen in een modern woonontwerp. Blijf onze blog volgen voor meer inspirerende projecten en ontwerpen!

Met vriendelijke groet,

Samer Chalfoun

Meer Alpes inox keukens

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=a93l25Xt1UU"></a><a href="https://www.youtube.com/watch?v=a93l25Xt1UU"></a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *