Oven met een geïntegreerde camera en kunstmatige intelligentie

oven met camera

Met de toenemende integratie van technologie in ons dagelijks leven, is het geen verrassing dat slimme technologie nu ook de keuken verovert. Van slimme ovens en koelkasten tot kookhulpmiddelen met geavanceerde AI, onze huishoudelijke apparaten worden steeds slimmer en efficiënter.

De integratie van AI in de keuken biedt veel voordelen, waaronder snellere en nauwkeurigere bereiding van voedsel, aangepaste kookopties op basis van persoonlijke voorkeuren, en de mogelijkheid om recepten aan te passen op basis van de beschikbare ingrediënten.

Een van de meest opwindende ontwikkelingen in slimme keukenapparaten is de slimme oven met camera en AI. Met de ingebouwde camera kan de oven de voortgang van het kookproces volgen en de gebruiker via een app op de hoogte houden van de status van het voedsel. Bovendien kan de oven met behulp van AI de bereidingstijd en -temperatuur automatisch aanpassen aan de specifieke kenmerken van het voedsel, wat resulteert in perfecte kookresultaten.

De nieuwe IQ700 studio line van Siemens of de Bosch Serie 8

Of je nu super krokante of delicaat bruine gerechten wilt, de nieuwe ovens van Siemens en Bosch met geïntegreerde camera en kunstmatige intelligentie bereiden pizza’s, lasagna en broodjes precies zoals jij dat wilt. Technisch projectmanager Maximilian Wild en AI-producteigenaar Hans-Martin Eiter vertellen in dit korte interview over de onderliggende technologieën en hoe deze werken.

Bij het bakken, braden en grillen is de smaakfactor “bruining” gewoon onderdeel van het proces. Of een gerecht bijzonder krokant of juist delicaat moet zijn, hangt af van persoonlijke smaak. Om aan deze persoonlijke voorkeuren in de oven te voldoen, hadden consumenten in het verleden vaak geen keuze dan hun gerecht continu te controleren en op het juiste moment uit de oven te halen. Dankzij een geïntegreerde camera en kunstmatige intelligentie bereidt de nieuwe ovenserie van BSH nu volledig automatisch pizza, lasagna en broodjes tot in de perfectie. Consumenten selecteren eenvoudig de gewenste mate van bruining op een schaal van één tot vijf, en het ovenprogramma schakelt zichzelf uit wanneer het gerecht klaar is. In het volgende interview vertellen technisch projectmanager Maximilian Wild en AI-producteigenaar Hans-Martin Eiter over de onderliggende technologieën en hoe deze werken.

Maximilian, jij en jouw team hebben een camera in de oven geïntegreerd. Wat is er bijzonder aan de camera?

Maximilian Wild: We zijn niet de eerste fabrikant van huishoudelijke apparaten met een camera in de oven, maar onze oplossing is werkelijk uniek in vergelijking met de markt: we bieden niet alleen een zeer hoge beeldkwaliteit, maar bestrijken ook alle verwarmingsmode. Dus de camera werkt ook in combinatie met geïntegreerde magnetron-, stoom- en pyrolysefuncties – onder extreme omstandigheden, zo gezegd.

Dat klinkt als een hele uitdaging op technisch gebied! Wat was de grootste uitdaging en hoe hebben jullie deze opgelost?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *