Keuken presentatie voorbeeldDe wereld van verlichting

Het was Gino Sarfatti, die in 1940 schreef, die de lezers ervan probeerde te overtuigen dat de starheid en de eigenheid van een centrale plafondlamp niet langer in overeenstemming was met het hedendaagse leven. Hij zei dat huisverlichting zich eindelijk zou moeten gaan aanpassen aan het leven van de bewoners, wat zou moeten leiden tot de creatie van “toegewijde”, of liever gespecialiseerde systemen.

Tegenwoordig is dit doel ongetwijfeld bereikt. De wereld van verlichting omvat verschillende soorten: het is daarom moeilijk om een ​​grote kroonluchter te vergelijken met een klein bedlampje of een wandlamp, een technische lamp met een tafellamp of een item van glas met een in plastic gegoten.

Een ander aspect dat niet mag worden vergeten, is het toenemende succes van LED-verlichting, die sinds het begin van het nieuwe millennium de spelregels ingrijpend heeft veranderd.

Ontwerpers, die gewend waren verlichtingsapparatuur altijd te construeren als “schillen” van verschillende mate van transparantie die een gloeidraadlamp omringen, werken plotseling met lichtbronnen die niet alleen zijn geminiaturiseerd, maar ook zijn voorzien van bijzondere vormen (bijvoorbeeld LED-strips) , en bovendien met een lange levensduur (waardoor toegankelijkheid om de lichtbron te veranderen niet langer een essentieel kenmerk is).

Design keukenbladen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *